Natalie Dufkova x TIMME

Natálie Dufková x TIMME

Kto je Natálie Dufková?

Každý, kto sa zaujíma o dianie na domácej módnej scéne, sa pravdepodobne stretol s menom Natálie Dufková.

Vyštudovala módne návrhárstvo pri Liběne Rochovej, svoju kolekciu predstavila v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku, objavila sa na stránkach magazínu Harper's Bazaar, mohli ste ju vidieť v programe Slavní na televízii Seznam a nedávno s ňou urobil rozhovor prestížny časopis Forbes.

Prečo robíme rozhovor s Natáliou pre blog TIMME? Pokiaľ by vám nestačilo všetko, čo sme už napísali, možno budeme musieť doplniť ďalšie informácie o Natálii – okrem práce na vlastných modeloch jej stále viac času zaberá práca pre značku TIMME. Práve spojenie Natálie a Tímey prináša do TIMME funkčnú originalitu. Málokto strávil toľko času v športovom oblečení ako Tímea, napokon každej bikini fitness súťaži predchádza tvrdá príprava a hodiny driny, a tak sa legíny stávajú vašou druhou kožou. Od začiatku bolo úlohou Natálie v TIMME preniesť myšlienky zakladateľa značky do reálnych modelov a dať im niečo navyše.

Ako sa spojenie týchto dvoch žien narodených v rovnakom roku s úplne odlišnými životnými príbehmi podarilo, môžete posúdiť sami vďaka novým kolekciám TIMME, ktoré sú už v predaji, ale hlavne v príprave. Myslím, že sa máte na čo tešiť.

Požiadali sme Natáliu, aby sa s nami podelila o svoj pohľad na súčasný svet módy.

Ako vnímaš prepojenie športu a módy? Nie je to nuda pre niekoho, kto vytvára extravagantnú kolekciu pre týždeň módy?

Športová móda ma veľmi baví, pretože spája design s funkčnosťou. Keďže momentálne tvorím prevažne večerné róby a veci na mieru pod svojou značkou NANICHE, asi by som ani nemala prístup k možnostiam, ktoré prináša športová móda. Na mojej práci ma baví predovšetkým to, že sa môžem neustále učiť a zlepšovať. A práve vďaka TIMME získavam naozaj mnoho skúseností, pretože neustále pracujeme s novými technológiami spracovania alebo možnosťami výroby.

Podlieha športová móda diktátu trendov a ako sa na módne trendy pozeráš ty?

Trendom dnes určite podlieha všetko. Aj my v TIMME sledujeme všetky aktuálne módne trendy, najmä tie športové, ale je pre nás dôležité prichádzať aj s vlastnými inováciami.

V súvislosti s módou sa dnes často skloňuje slovo udržateľnosť, môže byť športová móda udržateľná? Nie je to zase len módny trend?

Takmer všetko sa postupne stáva trendom a myslím, že v tomto prípade je veľkým pozitívom čokoľvek, čo len trochu pomôže na to, aby oblečenie bolo udržateľnejšie. Pri ďalšej výrobe na to v TIMME kladieme veľký dôraz a sme veľmi radi, že sa nám v posledných mesiacoch podarilo nájsť a nadviazať spoluprácu s niekoľkými výrobcami, s ktorými je možné vyrábať veci, ktoré majú viac prírodného alebo recyklovaného materiálu.

Prečo si začala spolupracovať s Tímeou?

Tímea je pre mňa od začiatku nesmierne inšpiratívnou osobou. Má môj obdiv za to, ako zvláda podnikanie, rodinu a vyzerá stále skvele! 🙂

Keďže som sama naozaj pracovitý človek, potrebujem sa obklopiť ľuďmi, ktorí ma dobíjajú tou správnou energiou a Tímea je presne taký človek. TIMME silne apeluje na motiváciu a pozitívny prístup k veciam a práve to charakterizuje samotnú Tímeu.

Pri pohľade na tvoj outfit si trúfam povedať, že tvoja obľúbená farba je čierna. Trafili sme sa do cieľa?

Čierna je moja obľúbená, ale nosím ju aj z nejakého dôvodu. Neustále pracujem s farbami, stále niečo skúšam, a keď mám na sebe čiernu, nič ma nerozptyľuje.

Je máj, zažívame prvé letné dni a možno je čas doplniť čiernu o ďalšie farby. Aký je tvoj tip, čo by si odporučila?

Som veľkým fanúšikom „all black outfitov“, ale pokiaľ na mňa uvidíte nejakú farbu, bude to vo fitness oblečení. Z farieb TIMME momentálne milujem Lilac z kolekcie Seamless Skin a Navy Blue z kolekcie Seamless Bombshell.

Práve teraz intenzívne pracujete s Tímeou na jesennej kolekcii, na čo sa môžeme tešiť?

Vďaka novým výrobným možnostiam by sa už tento rok malo portfólio rozšíriť o mnoho produktov. Naozaj sa teším na rôzne typy voľnočasových teplákových súprav, pretože už viac ako rok pracujeme na vývoji toho najlepšieho materiálu, komponentov a všetkých možných ďalších detailov. Tiež sa veľmi teším na nové modely Seamless z kolekcií Ribbed, Skin a Bombshell, ktoré chceme ešte viac prepracovať a ozvláštniť ich dizajn.

Poďme k tebe trochu bližšie - ako sa zmení život študentky, ktorá pracuje pod hviezdou Liběnou Rochovou, keď príde k značke, kde bohužiaľ po kreatívnej práci musia nasledovať predajné výsledky?

Nemám pocit, že by moja kreativita a tvorba boli v TIMME obmedzené. Tímea preberá konečné rozhodnutie a zodpovednosť za správne zvolené kúsky a farby do portfólia.

Pokiaľ ide o školu, je to skvelé, ale pracovať na veciach, ktoré sa skutočne predávajú, je pre mňa výzva. Móda je vec spojená s človekom, a preto musíme vytvárať veci špeciálne pre našich zákazníkov. Jedine tak to môže fungovať. 🙂

Môžeme sa teda tešiť na kolekciu TIMME 2023 s vašim podpisom?

Verím, že áno. Momentálne spracovávam posledné podklady pre tohtoročnú výrobu a hneď potom chceme spoločne s Tímeou uviesť na trh jarnú kolekciu 2023.

Aj vy sa môžete tešiť na novú kolekciu TIMME. Na záver sme si dovolili pripraviť malú ukážku Natáliiných prác.

Aktuálny rozhovor si môžete prečítať na webe časopisu Forbes tu.

SÚVISIACE ČLÁNKY