Neviditeľný tekutý šperk, parfém IDENTITY

An invisible liquid jewel, the perfume IDENTITY by D.N.A

Termín ,,parfém“ je odvodený od latinského slova perfumáre, čiže PREFAJČIŤ. Vôňa je zmyelná percepcia chemických látok, ktorá vyvoláva príjemné alebo odpudzujúce pocity. Prečo je pre značku D.N.A a TIMME tak dôležitá identická vôňa, ktorou vonia všetky svoje produkty? Čo pri výbere vôní zohľadniť, ak chceme dlhotrvajúci parfém? A ako sa taký parfém vyrába? To všetko sme si pre vás pripravili v nasledujúcom článku!

Tekutý neviditeľný šperk
Parfém odnepamäti slúži ako módny doplnok, vône sú tiež neoddeliteľnou súčasťou oživenia našich spomienok. Je dokázané, že si náš mozog na konkrétnu vôňu nadviaže zážitok alebo vizualizáciu určitého človeka, ktorého si s danou vôňou neodmysliteľne spojí a kedykoľvek ju ucíti, spomienka sa mu navráti. Preto si obozretne vyberajte svoj parfém na prvé rande, a ak chcete, aby na vás váš milý nikdy nezabudol, vezmite ho na prvú schôdzku napríklad do kravína.

Parfémom dokážeme ovplyvňovať nálady ľudí, vnímanie osobnosti, nákupný zážitok alebo napríklad aj tak špecifickú záležitosť, ako je dojem z filmového predstavenia. Spomeňte si, že sa vám určite neraz stalo, že ste v divadle ucítili krásnu vôňu a to celé navodilo pri predstavení útulnú a príjemnú atmosféru. Parfémy sú súčasťou prezentácie v mnohých odvetviach módneho priemyslu, ale aj biznisu či v potravinárstve. Parfumácie sa pridávajú do pokrmov, svoju charakteristickú vôňu majú výrobky z kože a dokonca aj domáci miláčikovia majú svoje parfémy! Bez preháňania by sa dalo povedať, že parfém vládne svetom.

Výroba parfému
Spôsob výroby parfémov je totožný ako chemický proces pri výrobe alkoholických nápojov alebo liekov, len výsledok je o niečo voňavejší. Kozmetický priemysel používa ako najčastejšie stavebné komponenty rastlinné silice.

Postupy výroby parfémov sú nasledujúce – odparovanie, chladenie, filtrácia, práce vykonávané po destilácii, skladovanie, testovanie vonných látok, extrakcia, anfleráž, lisovanie, komponovanie vôní. Tieto postupy sú tak zložité a unikátne, že výroba parfému zaberie veľa času a trpezlivosti, je to priam raketová veda, preto sa oplatí na dobrý parfum počkať, ako na dobré víno.

Parfém, parfemovaná voda, toaletná voda, kolínska voda ...
To sú pojmy, ktoré mnohí určite poznáte, avšak chápete ich správny význam? Parfémy sa skladajú z troch základných zložiek – z vody, alkoholu a vonných ingrediencií. Vzájomný pomer týchto látok potom udáva silu parfumu, jeho trvanlivosť a mimochodom aj cenu. Parfémy s najvyššou koncentráciou vonnej zmesi sú samozrejme tie najdrahšie.

Prítomnosť alkoholu je v parféme zásadná, zaisťuje vstrebávanie vône do pokožky a tiež jej uvoľňovanie do okolia. Mimochodom, práve kontakt alkoholu s pokožkou spôsobuje aj to, že každý parfém vonia na inom človeku ľahko odlišne. Je to dané tým, že každý z nás má svoje špecifické pižmo. Čo je vlastne fajn, pretože totožný parfém môže na vás a vašej kamarátke voňať mierne odlišne, nemusíte sa tak zdráhať zaobstarať si rovnaký. Pozor, niekedy sa stáva, že parfém v kontakte so špecifickým pižmom voňať vôbec dobre nemusí.
 

Skratky EdC, EdT a ďalšie – čo znamenajú?
Obsah vonných esencií v parféme teda určuje, o aký typ vône sa jedná a okrem toho ovplyvňuje aj výslednú cenu. V tejto rovine sa parfémy delia na celkom päť základných skupín.

Eau Fraîche - 1-3% vonných esencií
Eau de Cologne (EdC) - 2-4% vonných látok
Eau de Toilette (EdT) – 5-15 % vonných esencií
Eau de Parfum (EdP) - 15-20% vonných látok
Parfém (P) - až 20-30% vonných ingrediencií (s 30% vonných ingrediencií sa do kategórie parfémov radí aj ten náš, IDENTITY)

Čo sa týka módy v oblasti parfémov, osobne si myslíme, že tu sa výstrelky nenosia. Česi sú všeobecne konzervatívnejší národ a naše skúsenosti hovoria, že si vyberú typovo jeden druh parfému, ktorý nosia roky a k zmenám nie sú príliš dovoľní. Čo sa ale dobe prispôsobuje je orientácia na unisex parfémy, kedy ustupuje striktný výber čisto dámskych alebo pánskych vôní. Ďalej začína byť moderné parfémy kombinovať alebo vrstviť. Pokiaľ máte dva typovo podobné, môžete si ich kombináciou vytvoriť svoju unikátnu vôňu. Trendom je tiež vyhľadávať v zložení neobvyklé a menej používané ingrediencie.

IDENTITY by D.N.A
"Objav zvodný elixír, ktorý Ťa uchváti, dodá Ti energiu a sex-appeal. Parfém IDENTITY je svieža kvetinovo-ovocnávôňa, vďaka ktorej sa budeš cítiť ako neodolateľná bohyňa. V živote to nie je len o tom prísť, zažiariť a odísť. Musí sa o Tebe hovoriť. Musíš zanechať dojem. Nedopusť, aby sa na Teba zabudlo.

Elegantný flakón parfému IDENTITY podčiarkuje jedinečnosť svojho obsahu. Ako základ parfému IDENTITY, ktorý bude signifikantnou vôňou celej značky D.N.A sme vybrali francúzske ingrediencie pochádzajúce z najznámejšej oblasti Francúzska, Provance. Finálny výrobok kompletuje certifikovaná česká manufaktúra.

Charakteristika vône: Kvetinová - Ovocná

Koncentrácia: Parfum 30%

Hlava: Bergamot, Mandarínka, Hruška, Višňa

Srdce: Jazmín, Tuberóza hľuznatá (Nocovka), Zázvor

Základ: Pačula, Fúzatka draslavá (Vetiver), Santalové drevo, Pižmo, Ambra

Rafinovaná kompozícia sa otvára šťavnatými tónmi čerstvých višní, sladkých hrušiek, osviežujúcich mandarínok a bergamotom, ktorý vôni dodáva povzbudzujúci a zároveň upokojujúci charakter. Srdce má stvorené z akordov jazmínu, ktorý symbolizuje pôvab a eleganciu, ďalej z kvetinových tónov nocovky a súčasťou je aj svieži zázvor. Hrejivý záver pozostáva z pačuli s výraznými zemitými tónmi, ktoré sa snúbia s púdrovou ambrou, zmyselnou a čistou vôňou pižma, elegantnou vôňou vetiveru a santalovým drevom, ktorý parfému dodáva drevito-orientálnu vôňu, s elegantne koreneným a jemne balzamovým podtónom.

Kúzlo parfému
Parfém je skvelý darček k príležitosti narodenín, sviatkov, ku dňu matiek, na Valentína, na Vianoce alebo len tak, ako darček z lásky pre blízku osobu. Náš signifikantný dámsky parfém IDENTITY je vhodný pre každodenné navoňanie, siahnite po jeho okúzľujúcej vôni k večernému outfitu a stane sa nepostrádateľným doplnkom aj pri výnimočných a slávnostných príležitostiach. Vysoká 30% koncentrácia vonných látok v parféme IDENTITY zaistí, že budete svoj parfém počas celého dňa cítiť nielen vy, ale aj vaše okolie. Jeho špecifická vôňa vás uchváti a dodá vám nezabudnuteľné kúzlo.

SÚVISIACE ČLÁNKY